Sjøpølse, søppelhåndtering, en kvinne med plass til 150 personer, juleutstilling og engleproduksjon.

 

Kjære leser, TUSEN TAKK for at du abonnerer på nyhetsbrevet mitt. 

 

Jeg har begynt å lage min første skulptur på 30 år! Etter å ha vært på veldig mange utstillinger både i Venezia, i Oslo, på Høvikodden og på Tynset, bestemte jeg meg for å gjøre alvor av planene mine om å prøve meg som skulptør. De siste skulpturene lagde jeg for faktisk 30 år siden på kunstskolen i Kabelvåg. Men nå ble jeg så inspirert av Niki de Saint-Phalle og Yayoi Kusama at jeg MÅTTE prøve selv.

 

Jeg har også lenge grublet rundt på en idé om at jeg må lage skulptur av gjenbruksmaterialer istedet for å kaste dem på søpla. Jeg har allerede, med dette som drivkraft, ryddet på det UTROLIG rotete vaskerommet vårt. Det er mye hyggeligere å rydde når man ikke trenger å ha dårlig samvittighet for at man forsøpler planeten. Så nå er jeg i gang med å tenke på hvordan man lager skulpturer av gamle hullete jakker, truser, enslige sokker, utslitte håndklær og bukser med malingsflekker. Jeg er veldig spent på hva det skal bli til av denne spede spira som akkurat har begynt å vokse.

 

Niki de Saint-Phalle lagde skulpturer av mye rart. I begynnelsen av karrieren hennes, lagde hun assemblager med alskens rot og skrot. En assemblage er et bilde satt sammen av mange forskjellige gjenstander. For eksempel satte hun opp en figur med skjorte og slips, som hun hang en blink på, en slik man skyter med pil og bue på, eller gevær.  Under sto det: Killing my husband. Hun hadde opplevd mye som hun bearbeidet gjennom kunsten sin. Her kan du se en fantastisk installasjon hun lagde på Moderna museet i Stockholm. Hun - en katedral, het verket, som ble vist i 1966. Publikum kunne som du ser gå inn i en diger dame, inngangen var damens vagina. Inni damen var det plass til opptil 150 mennesker! Og der kunne man for eksempel gå på melkebar og oppleve mange forskjellige ting. Les mer om den fantastiske installasjonen hennes her

 

Alebrijes-skulpturer er en tradisjon som kommer fra Mexico. Der lager kunstnere fargerike fabeldyr i papp-mache. Jeg fulgte et kurs innenfor min kjære kunstskole Annes Atelier (den kan du også gå på hvis du vil, den er på nett og jeg elsker den!) i alebrijes-skulpturer. Kursholder Else snakket for eksempel om at man kan lage skulpturer og malerier som snakker sammen. Det likte jeg! Så da lagde jeg et skjelett i ståltråd, kokte lim av mel og vann, rev opp malepapp, og begynte på min første alebrijes-skulptur. Den har ikke blitt noe fargerikt fabeldyr, og jeg har fått mange rare kommentarer fra familien min mens jeg holdt på. Min skulptur ble svart med mange utvekster, og i dag spurte en jeg kjenner om det er en sjøpølse. Det kan hende at det er en sjøpølse, eller en korall. Eller noe helt annet, som ingen har sett før ikke vet jeg. Jeg lager bare det som kommer ut. I dag fikk den prikker, jeg gjorde den ferdig under den første utstillingsdagen av juleutstillingen vår på Jørpeland. Jeg er i alle fall ganske fornøyd med den, og den snakker med prikkemaleriet mitt. (På bildet er den enda under produksjon.) Følg med i neste episode av min utvikling som skulptør! 

 

 

Hvis du er i nærheten, er du hjertelig velkommen til å komme innom i utstillingen i Direktør Sæthers gt. 17, lørdag og søndag er den åpen 11-16.)

 

Jeg har i det siste laget en haug med alternative engler. Eller, kanskje de er vanlige engler. Jeg tenkte bare at det nærmer seg jul, og da er det jo en del englegreier på gang. Jeg liker godt å tegne ansikter. Jeg kan bare sette meg ned og tegne, så kommer ansiktene strømmende ut av blyanten. Så jeg tegnet en 20-30 ansikter, de ser ut som mange forskjellige, mer og mindre rufsete personer. Akkurat disse ansiktene tok meg ikke mange kalorier å lage. Men så tenkte jeg at jeg skulle lage englebilder av dem, og da hadde jeg nok å gjøre i dagevis. Jeg klipte ut ansiktene, og lagde akvareller til bakgrunn. Ja, og så tegnet jeg oppå akvarellene, og brukte noen gamle akvareller og andre papirer til å lage englekropper med. Noen engler fikk vinger, andre ikke. Jeg har bestilt postkort av noen av englene, og hadde håpet at de skulle komme fram til utstillingen. Det gjorde de dessverre ikke! Estimert leveringstid er på mandag.... Men DU kan gjerne få kjøpe kort av meg. Så snart jeg får dem i posten skal jeg legge ut bilder av dem og si hva de koster. Jeg sender gjerne! Her kan du i alle fall se de bildene jeg har bestilt postkort av: 

På Instagram har jeg også lagt ut en haug med andre engler. Det var veldig gøy å jobbe med dem!

 

Følg meg gjerne på Instagram, og besøk gjerne nettsiden min. Hvis du har lyst til å sende meg en mail, blir jeg også veldig glad. Fortell meg gjerne hva du synes om prosjektene mine, om nyhetsbrevet, eller om det er noe du gjerne vil lese mer om. Eller såklart hvis du har forslag til hvor jeg skal stille ut, eller om du vil kjøpe et bilde.

 

Ha det bra! Vi sees plutselig! Näkemiin! (kvensk for "på gjensyn") Hjertelig hilsen Ragnhild Margretha.

 

Ragnhild Margretha Taranger Krüger

Mælshamaren 30, 4110 Forsand

Nettside  Facebook  Instagram 
Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
MailMojo